img

31 weken zwanger

410 Views

Wat gebeurt er met de baby 31 weken zwanger? 

Je baby weegt nu ongeveer 1.8 kilogram en meet zesendertig centimeter.  Ook de volgende weken zal hij heel wat aankomen. Het vetlaagje onder zij  huid wordt steeds dikker, wat belangrijk zal zijn wanneer hij zelf, eens hij uit mama’s buik weg is, zijn lichaamstemperatuur moet gaan regelen.  Zijn huidje is nu niet meer transparant en zit strakker.31 weken zwanger

Je baby’s bewegingen zijn rond deze periode op z’n hevigst.  Hij benut de weinige ruimte die hij heeft te volle, waar door hij mama meer dan eens pijn bezorgt. In de komende weken wordt zijn behuizing nog krapper, waardoor zijn bewegingen ook minder ‘armslag’ zullen hebben.

Probeer te genieten van het gevoel dat er iets leeft in je buik. Veel beweging is immers een teken dat je baby gezond is n goed ontwikkelt. Hoewel de meeste baby’s intussen met hun hoofdje naar beneden liggen, is het niet abnormaal als dat niet zo is.  Het merendeel van de baby’s ligt met z’n hoofdje naar beneden tegen de tijd dat mama moet bevallen.

Elke baby is een uniek wezentje, dat zich op een unieke manier ontwikkelt.  Wat hier beschreven wordt, geeft een beeld van hoe de ontwikkeling van de ‘gemiddelde’ baby verloopt.

 

Wat gebeurt er met mama’s lichaam 31 weken zwanger?

Je bent intussen tussen de tien en de dertien kilo bijgekomen en dat gaat zo nog even door.  Voor de bevalling mag je rekenen op nog een tweetal kilootjes extra.

Je bent nog steeds een willoos slachtoffer van je hormonen.  Je bent erg emotioneel en lichtgeraakt.  hormonen tijdens de zwangerschap.  Je bent ook veel gevoeliger voor het leed en de problemen van anderen.  Het zijn allemaal ‘trucjes’ van moeder natuur om een betere mama van je te maken.

Ben je en sportieve zwangere mama?  Goed zo!  Er is geen reden om met sporten te stoppen omdat je zwanger bent. Maar vanaf zwanger week 31 is het misschien een goed idee om de intensiteit van je sportieve activiteiten een beetje te temperen.

Het kan ook zijn dat het lijkt alsof je enkel kan ‘waggelen’.  Dat komt door het hormoon progesteron, dat de ligamenten in je bekken losser maakt, waardoor je baby makkelijker door het geboortekanaal kan.  Na de bevalling komt alles weer netjes op zijn plaats en stap je vanzelf weer normaal.

Naam bedenken 31 weken zwanger

Heb je al een naam bedacht voor je kleine spruit?  Als je weet of je mama wordt van een jongen of een meisje, dan heb je maar het halve werk.  Maar voor sommige mama’s en papa’s is het kiezen van een naam verschrikkelijk moeilijk.

Er zijn zoveel dingen om te overwegen.  Pas de naam van je baby bij zijn familienaam?  Past hij bij de namen van eventuele broers of zusjes? Kan hij afgekort worden? Wat betekent de naam?  Sommige ouders vinden het erg belangrijk dat hun kind een originele naam heeft.

Anderen willen hun kind dan weer graag naar iemand vernoemen.  Voor meer ideeën hierover verwijzen we naar het artikel over naamgeving.  Wie concrete inspiratie zoekt kan terecht in de boekhandel en op het internet.

3 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text